HTML

Skor hangfalblog

Régóta foglalkozom egyedi, különleges hangfalak (és más masinák, alkatrészek) tervezésével és építésével. Ez a hobbim. Ezt a blogot kettős célból hoztam létre: hogy bemutassam korábban épített hangfalaimat, és hogy fórumul szolgáljon az érdeklődők, bírálók, javaslattevők számára.

Tervek, mérések

Más masinák

Rovatok

Archívum

2009.06.07. 16:50 Vandores

Dipol

Címkék: hangfalak

A körsugárzás másik módja a dipol, amikor a hangszoró elejének és hátuljának sugárzását egy fallal (de nem dobozzal) választjuk ketté. Hátránya az, hogy csak 100 Hz felett szól, az ez alatti hangok kioltják egymást. Ezért csak subwooferrel együtt élvezhető igazán. Az általam készített dipol egy kicsit robusztus darab, nagyon szép, részletgazdag hanggal, HA310 Videoton hangszórókkal. Előnye, ha a szegély leöregszik, ami a Videotonokra jellemző, bármilyen 300-as hangszóróra ki lehet cserélni, mert nem dobozfüggő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hangfal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hangfal és az erősítő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mélynyomó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://skor.blog.hu/api/trackback/id/tr661169535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása