HTML

Skor hangfalblog

Régóta foglalkozom egyedi, különleges hangfalak (és más masinák, alkatrészek) tervezésével és építésével. Ez a hobbim. Ezt a blogot kettős célból hoztam létre: hogy bemutassam korábban épített hangfalaimat, és hogy fórumul szolgáljon az érdeklődők, bírálók, javaslattevők számára.

Tervek, mérések

Más masinák

Rovatok

Archívum

2009.06.07. 16:26 Vandores

Körsugárzó

Címkék: hangfalak

Ahhoz, hogy az ember ne léphessen ki a besugárzott térből, körbe kell sugározni a helyiséget. Erre is nagyon sok megoldás van. Az általam kedvelt "egyszerű" mechanikus mód vízszintesen elhelyezett hangsugárzó közepén elhelyezett kúp vagy félgömb alakú reflektorral. A kúp a hatásosabb, de nagyon szűk a sáv, ezért csak akkor alkalmazható, ha a hangszorók ülő ember fülmagasságában vannak elhelyeze. Ha nem így van, akkor a félgömb alakú a jobb.

Az első példányokat nagyon sok követte és itt van egy kis ízelítő az eddig készültekből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első és utolsó négyutas Németországban landolt. (Klang & Ton)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy régi darab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az MNC által hirdetett hangfalépítő versenyre (2006) készült ez a hangfal, amit meg is nyert. Akik hallgatják, de nem tudják, hogy a Caesar hangsugárzóból készült, jónak találják. Ha ez kiderül, ezeregy ellenérv van. Nekem ez a darab nagyon kedves, iszonyú nagy tere van, jó hallgatni rajta bármilyen zenét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://skor.blog.hu/api/trackback/id/tr171169477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása